PlatformKinderoefentherapie2017Nr344
©Platform kinderoefentherapie, 2017

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind. Hierbij kan gedacht worden aan: niet goed meekomen tijdens de gymles of het buitenspelen. De kinderoefentherapeut sluit tijdens de behandeling aan bij de activiteiten waar het kind moeite mee heeft. Spel en plezier in bewegen staan tijdens een kinderoefentherapeutische behandeling op de voorgrond! 

Daarnaast wordt er in de praktijk rekening gehouden met het gedrag van het kind. Zo kan een kind erg faalangstig zijn of erg impulsief reageren. Deze gedragingen zijn bij FrankBeweegt erg belangrijk en worden ook door middel van het bewegen en spel verminderd. 

Het toepassen van de geleerde voorwaarden in situaties waarin de hulpvraag speelt is misschien wel de belangrijkste stap. Het kan zijn dat een hulpvraag voornamelijk in samenspel afspeelt. Er zal dan ook gekeken worden of het mogelijk is om andere kinderen mee te laten doen om het samenspel te bevorderen.